Luxe gemarineerde steak met verse pappardelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe gemarineerde steak met verse pappardelle

Luxe gemarineerde steak met verse pappardelle

met stroganoffsaus van kastanjechampignons en crème fraîche

De pappardelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf waar iedereen met passie en liefde werkt voor de beste verse pasta in jouw box.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼

Tomatenpuree

165 gram

Kastanjechampignons

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Rodewijnazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)916 kcal
Energie (kJ)3834 kJ
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd23.1 g
Koolhydraten86.3 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels9.3 g
Eiwitten48.3 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast (zie Tip). Bereid de runderbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de paprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Hak de bladpeterselie grof. 

Tip: Het beste kun je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Haal hem uit de verpakking. Om te voorkomen dat je pasta aan elkaar plakt, kun je deze best wel in de koelkast laten liggen tot stap 4.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Voeg de champignons toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee.

Saus maken
3

Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de runderbouillon. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes koken tot serveren.

Pappardelle koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt. Kook de pappardelle, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat zonder deksel uitstomen.

Steak bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de gemarineerde steak in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng de helft van de bladpeterselie door de stroganoffsaus.

Tip: Wil je een extra smaakvolle steak? Voeg tijdens het bakken een klontje roomboter toe en blijf de steak continu bedruipen met het bakvet - zo blijven de sappen in het vlees. Deze kooktechniek wordt ook wel 'aroseren' genoemd.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de saus over de pappardelle. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakjes en verdeel over de pappardelle. Garneer met de overige bladpeterselie.