Skip to main content
Linguine met witte asperges in romige saus
Linguine met witte asperges in romige saus

Linguine met witte asperges in romige saus

met spekreepjes, Parmigiano Reggiano en verse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! De witte asperge, ook wel het witte goud genoemd, is weer in het seizoen. Deze groente groeit onder de grond, waardoor asperges hun lichte kleur behouden.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Witte asperges

100 gram

Spekreepjes

25 gram

Kruidenroomkaas

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

Verse tagliatelle

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3894 kJ
Energie (kcal)931 kcal
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten40 g
Zout2.7 g
Trans Fat0.3 g
Potassium500 mg
Calcium50 mg
Iron2.5 mg

Benodigdheden

Dunschiller
Grote pan
Rasp
Garde
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een grote pan voor de asperges en de pasta. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in 5 gelijke stukken. Kook de aspergestukken 7 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn (zie Tip).

Tip: De gaartijd van asperges hangt af van de dikte van de asperges. Check daarom tussentijds de garing van de asperges en kook ze eventueel korter/langer.

Snijden
2

Snijd de verse kruiden fijn en rasp de Parmigiano Reggiano. Schep de aspergestukken uit de pan en bewaar apart. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon. Voeg een snuf zout toe aan de pan en breng het overige water opnieuw aan de kook voor de pasta.

Roux maken
3

Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht. Giet af en bewaar apart. Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. 

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Saus maken
4

Voeg 1/3 van het achtergehouden kookvocht van de asperges toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht en roer tot de saus glad is. Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten inkoken. Zet het vuur van de saus uit en roer de kruidenroomkaas, de helft van de Parmigiano Reggiano en de aspergestukken erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Spekreepjes bakken
5

Voeg de pasta toe aan de pan met de saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik blijft. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten krokant.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Verdeel de spekreepjes eroverheen. Garneer met de verse kruiden en de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen
Tonnato-stijl tonijnsalade

Tonnato-stijl tonijnsalade

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

met Parmigiano Reggiano, aardappeltjes en salade
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Pittige risotto met kruidige kipfilet en prei

Pittige risotto met kruidige kipfilet en prei

met rucola en belegen kaas
Stamppot met rookworst en krokante boerenkool

Stamppot met rookworst en krokante boerenkool

met zachte rode ui en spekjes
Eenpansspaghetti met tomatensaus

Eenpansspaghetti met tomatensaus

met zelfgemaakte kruidenroomkaas
Caesar salade met geroosterde kikkererwten

Caesar salade met geroosterde kikkererwten

met friet, zelfgemaakte caesar dressing en croutons
Stamppot van spruitjes en prei met boerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met boerenworst

met spekjes en piccalilly
Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

Falafel en geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

met dille, peterselie-yoghurt en ingelegde ui
Tagliatelle met spekjes en roomsaus

Tagliatelle met spekjes en roomsaus

met ei en parmigiano reggiano
Linguine met parmigiano-mascarponesaus

Linguine met parmigiano-mascarponesaus

met prei en venkel
Pizza bianca met kip, kruidenroomkaas en broccoli

Pizza bianca met kip, kruidenroomkaas en broccoli

met Italiaanse kruidenolie en geraspte kaas
Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

met spekreepjes, parmigiano reggiano en verse kruiden
Vegetarische schnitzel Parmigiana

Vegetarische schnitzel Parmigiana

met spaghetti en salade
Chicken parmigiana met twee kazen

Chicken parmigiana met twee kazen

met mozzarella, parmezaan-truffelfrieten en salade
Witte asperges met zalm en gribiche-saus

Witte asperges met zalm en gribiche-saus

met aardappelen
Risotto met burrata en spekjes

Risotto met burrata en spekjes

met amandelen, rode peper en grana padano
Luxe burger met truffeltapenade en portobello

Luxe burger met truffeltapenade en portobello

met parmezaan-truffelfrietjes en salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse kruiden
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes