Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus

Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus

met paprika, harissa en basilicum

Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

90 gram

Linguine

100 gram

Passata

0.16 zakje(s)

Gedroogde oregano

2.4 gram

Harissa

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)856 kcal
Energie (kJ)3582 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.4 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Rasp het blokje parmigiano reggiano fijn.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Paprika bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe aan de pan en bak 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van de paprika. Voeg de rode ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 minuten.

Saus maken
4

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, blokjes pruimtomaat, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken.

Tip: Let op: harissa is erg pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft of laat achterwege.

Pasta mengen
5

Voeg de linguine en de helft van de paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en geraspte parmigiano reggiano.