HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinguine Met Boerenworst In Pittige Tomatensaus
topBanner
Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus

Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus

met puntpaprika, harissa en basilicum

Lees meer

Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

200 gram

Passata

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 tl

Harissa

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ tl

Rode wijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3557 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de rode puntpaprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Rasp het blokje parmigiano reggiano fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe aan de pan en bak 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van de paprika. Voeg de rode ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 minuten.

4

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, blokjes tomaat, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken.

5

Voeg de linguine en de helft van de paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en de geraspte parmigiano reggiano.