
Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus
met puntpaprika, harissa en basilicum
Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Vers basilicum
⅗ stuk(s)
Parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
90 gram
Linguine
100 gram
Passata
0.16 zakje(s)
Gedroogde oregano
5.1 gram
Harissa
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
¼ tl
Rodewijnazijn
¼ tl
Suiker
Benodigdheden
Instructies

Snijd de rode puntpaprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Rasp het blokje parmigiano reggiano fijn.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe aan de pan en bak 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van de paprika. Voeg de rode ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 minuten.

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, blokjes tomaat, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken.
Tip: Let op: harissa is erg pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft of laat achterwege.
De harissa in jouw box is een verbeterd product. Deze bevat nu maar liefst 90% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor onze gezondheid.

Voeg de linguine en de helft van de paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en de geraspte parmigiano reggiano.