Skip to main content
Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus

Linguine met boerenworst in pittige tomatensaus

met puntpaprika, harissa en basilicum

4.4
(10,9K)

Harissa is een pittige pasta gemaakt van geroosterde pepers en specerijen. Gebruik het in marinades of sauzen, maar pas op: een klein beetje is vaak al genoeg.

Tags:
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Romano pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

½ piece

Tomato

2.5 g

Fresh basil

⅗ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 piece

Pork sausage

90 g

Linguine

100 g

Passata

0.16 sachet(s)

Dried oregano

5.1 g

Harissa

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

¼ teaspoon

Red wine vinegar

¼ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories850 kcal
Energy (kJ)3557 kJ
Fat40 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate84 g
Sugar17 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein34 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Fryingpan with lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snijd de rode puntpaprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Rasp het blokje parmigiano reggiano fijn.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Paprika bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe aan de pan en bak 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van de paprika. Voeg de rode ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 minuten.

Saus maken
4

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, blokjes tomaat, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken.

Tip: Let op: harissa is erg pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Gebruik dan de helft of laat achterwege.

De harissa in jouw box is een verbeterd product. Deze bevat nu maar liefst 90% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor onze gezondheid.

Pasta mengen
5

Voeg de linguine en de helft van de paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige paprika en de geraspte parmigiano reggiano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes