Skip to main content
Zeebaarsfilet met kruidige bulgur en zoete pompoen
Zeebaarsfilet met kruidige bulgur en zoete pompoen

Zeebaarsfilet met kruidige bulgur en zoete pompoen

Een pompoen snijden is best een werkje. Omdat je hier misschien niet altijd tijd voor hebt of zin in hebt, hebben we hem alvast voor je voorgesneden. Je gaat aan de slag met harissa, een pittig kruidenmengsel uit de Midden-Oosterse keuken. Houd je van pittigheid? Voeg dan gerust wat extra toe!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

2 unit

Tomaat

½ teaspoon

Harissa

85 g

Bulgur

(Contains: Gluten May be present: Soja)

125 g

Flespompoen

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Honing

Nutrition Values

/ per serving
Calories547 kcal
Energy (kJ)2289 kJ
Fat13 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate76 g
Dietary Fiber19 g
Protein37 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Oven Dish
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Lid

Cooking Steps

Snijd de tomaat in blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen en de tomaat in blokjes.

Meng de tomatenblokjes met de harissa en bulgur in een ovenschaal.
2

Meng in een ovenschaal de bouillon met de tomatenblokjes, harissa en bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bulgur 20 minuten in de oven.

Bak de ui en de pompoenblokjes.
3

Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Fruit de ui samen met de pompoen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe en laat afgedekt op middellaag vuur 6 – 8 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de ui en de pompoen uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

4

Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de zeebaars 2 – 3 minuten aan elke kant. Verwijder eventueel het vel.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de bulgur over de borden, schep er het pompoenmengsel over en leg er als laatste de zeebaarsfilet op.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes