Een pompoen snijden is best een werkje. Omdat je hier misschien niet altijd tijd voor hebt of zin in hebt, hebben we hem alvast voor je voorgesneden. Je gaat aan de slag met harissa, een pittig kruidenmengsel uit de Midden-Oosterse keuken. Houd je van pittigheid? Voeg dan gerust wat extra toe!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
2 unit
Tomaat
½ teaspoon
Harissa
85 g
Bulgur
(Contains: Gluten May be present: Soja)
125 g
Flespompoen
1 unit
Zeebaarsfilet met huid
(Contains: Vis)
150 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ teaspoon
Honing
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen en de tomaat in blokjes.
Meng in een ovenschaal de bouillon met de tomatenblokjes, harissa en bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bulgur 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Fruit de ui samen met de pompoen 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en 2 el water per persoon toe en laat afgedekt op middellaag vuur 6 – 8 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout. Haal de ui en de pompoen uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Verhit de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de zeebaars 2 – 3 minuten aan elke kant. Verwijder eventueel het vel.
Verdeel de bulgur over de borden, schep er het pompoenmengsel over en leg er als laatste de zeebaarsfilet op.