Deze gezonde soep zit boordevol smaak! De harissa maakt het gerecht pittig. Harissa is een kruidenpasta die afkomstig is uit Tunesië. Houd je van pittig? Doe dan wat extra harissa door de soep!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
200 g
Broccoli
⅓ can
Tomatenpuree
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
¼ teaspoon
Harissa
40 g
Groene linzen
1 unit
Spinazie-fetapastei
(Contains: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine)
400 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon.
Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Bewaar wat broccolikruimels om te garneren.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui samen met de tomatenpuree, komijn, harissa en broccoli, 2 minuten op laag vuur. Voeg de bouillon en linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten op laag vuur.
Verwijder ondertussen het zilveren schaaltje van de pastei en bak 18 - 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
Haal de soeppan van het vuur en pureer grof met de staafmixer. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en garneer met de broccolikruimels en de extra vierge olijfolie. Serveer met de pastei.