De makreel in dit gerecht, rijk aan omega-3-vetzuren, is in Monnickendam vakkundig gerookt en dat proef je! De dille geeft dit gerecht een anijsachtige smaak. Weet je niet zeker of je hier een liefhebber van bent? Voeg de dille dan nog niet toe in de pan, maar garneer de maaltijd op het bord naar smaak met dille.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
½ unit
Groene paprika
90 g
Fusilli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
1.5 sprig
Verse dille
(May be present: Selderij)
75 g
Gerookte makreel
(Contains: Vis)
1 tablespoon
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika’s klein.
Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika’s toe, bestrooi met peper en zout en bak 6 minuten.
Hak ondertussen de dille fijn en verdeel de warmgerookte makreel, met een vork, in kleine stukken.
Voeg de crème fraîche en 1 - 2 el water per persoon toe aan de paprika’s en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fusilli, het grootste deel van de makreel en het grootste deel van de dille erdoor.
Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de overige makreel over de maaltijd en garneer met de achtergehouden dille.
Tip! Heb je veldsla over van het gerecht met de kippendijfilet? Schep de veldsla dan op het laatste moment door de pasta. Of maak op elk bord een bedje van de veldsla en schep daar de maaltijd op.