Skip to main content
Spinazie-fetapastei met pittige broccoli-linzensoep

Spinazie-fetapastei met pittige broccoli-linzensoep

4.0
(503)

Deze gezonde soep zit boordevol smaak! De harissa maakt het gerecht pittig. Harissa is een kruidenpasta die afkomstig is uit Tunesië. Houd je van pittig? Doe dan wat extra harissa door de soep!

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Broccoli

⅓ blik(ken)

Tomatenpuree

1 tl

Gemalen komijnzaad

¼ tl

Harissa

40 gram

Groene linzen

1 stuk(s)

Spinazie-fetapastei

(Bevat: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)631 kcal
Energie (kJ)2640 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten63 g
Vezels22 g
Eiwitten23 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon.

2

Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Bewaar wat broccolikruimels om te garneren.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui samen met de tomatenpuree, komijn, harissa en broccoli, 2 minuten op laag vuur. Voeg de bouillon en linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten op laag vuur.

4

Verwijder ondertussen het zilveren schaaltje van de pastei en bak 18 - 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.

5

Haal de soeppan van het vuur en pureer grof met de staafmixer. Voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de broccolikruimels en de extra vierge olijfolie. Serveer met de pastei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders