Skip to main content
Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche
Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

met gemixte paprika

3.9
(3,7K)

De makreel in dit gerecht, rijk aan omega-3-vetzuren, is in Monnickendam vakkundig gerookt en dat proef je! De dille geeft dit gerecht een anijsachtige smaak. Weet je niet zeker of je hier een liefhebber van bent? Voeg de dille dan nog niet toe in de pan, maar garneer de maaltijd op het bord naar smaak met dille.

Allergenen:
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Groene paprika

90 gram

Fusilli

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

1.5 takje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

75 gram

Gerookte makreel

(Bevat: Vis)

1 el

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)721 kcal
Energie (kJ)3016.7 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten69 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

Snijd de paprika's klein
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika’s klein.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika’s toe, bestrooi met peper en zout en bak 6 minuten.

Verdeel de makreel, met een vork, in kleine stukken
5

Hak ondertussen de dille fijn en verdeel de warmgerookte makreel, met een vork, in kleine stukken.

Voeg de crème fraîche toe
6

Voeg de crème fraîche en 1 - 2 el water per persoon toe aan de paprika’s en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fusilli, het grootste deel van de makreel en het grootste deel van de dille erdoor.

Verdeel de overige makreel over de maaltijd en garneer met de achtergehouden dille
7

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de overige makreel over de maaltijd en garneer met de achtergehouden dille.

Tip! Heb je veldsla over van het gerecht met de kippendijfilet? Schep de veldsla dan op het laatste moment door de pasta. Of maak op elk bord een bedje van de veldsla en schep daar de maaltijd op.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders