Skip to main content
Op de huid gebakken zeebaarsfilet en parelgerst
Op de huid gebakken zeebaarsfilet en parelgerst

Op de huid gebakken zeebaarsfilet en parelgerst

3.9
(884)

Een heerlijk kruidig gerecht met knapperige parelgerst en zacht geroosterde groenten. Het gerecht is onder andere op smaak gebracht met harissa, een Noord-Afrikaanse saus die gemaakt is van rode peper, knoflook, koriander en komijn. Wees voorzichtig, de saus is erg pittig!

Allergens:
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

½ teaspoon

Harissa

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

1 unit

Tomaat

4 sprig

Verse koriander

(May be present: Selderij)

1 unit

Zeebaarsfilet met huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories582 kcal
Energy (kJ)2435.1 kJ
Fat17 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber18 g
Protein36 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Wok
Casserole
Baking Sheet
Parchment Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de parelgerst en verwarm de oven voor op 200 graden.

Roerbak de parelgerst en het komijnzaad
2

Verhit een wok of hapjespan, zonder olie, op laag vuur. Voeg de parelgerst, harissa (let op, dit is heet) en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut op laag vuur. Voeg het kokende water toe en roer goed door. Kook de parelgerst, afgedekt, in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan en voeg als het nodig is extra water toe om aanbranden te voorkomen.

3

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de aubergine in plakken van maximaal ½ cm dik. Snijd de tomaat in parten.

Leg de aubergine en tomaat op een bakplaat
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakken 1 - 2 minuten op hoog vuur aan elke kant. Haal daarna uit de pan en verdeel de aubergineplakken op een bakplaat met bakpapier. Voeg de tomaat en knoflook toe, besprenkel met de overige olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Bak de groenten 10 - 15 minuten in de oven.

5

Snijd de verse koriander fijn. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak de zeebaarsfilet 3 minuten op de kant met het vel. Keer om, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de groenten toe aan de pan
6

Voeg de groenten uit de oven en de helft van de koriander toe aan de parelgerst en breng verder op smaak met peper en zout.

Garneer met koriander
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige koriander. Serveer met de zeebaarsfilet.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes