Linguine met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met boerenworst

Linguine met boerenworst

met puntpaprika, harissa en basilicum

Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies waarin deze kaas geproduceerd wordt: Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

10 gram

Harissa

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3307 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten80.8 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels7.7 g
Eiwitten35.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Rasp

Instructies

Snijden
1

Snijd de puntpaprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Puntpaprika bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe aan de pan en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van de puntpaprika. Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 minuten.

Saus maken
4

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, tomatenblokjes, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen het Parmigiano Reggianoblokje.

Pasta mengen
5

Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige puntpaprika en de geraspte Parmigiano Reggiano.