Skip to main content
Lentestamppot met kip, mais en frisse tuinkers

Lentestamppot met kip, mais en frisse tuinkers

4.0
(410)

Deze snelle stamppot met een twist bevat niet alleen met aardappelen en bloemkool, maar ook zoete maiskorrels. Het gerecht is extra rijk door de kaasblokjes die er deels doorheen gaan en de smaakvolle kippendijreepjes en tuinkers die je erbij serveert.

Labels:
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Kruimige aardappelen

¼ stuk(s)

Mais

el

Tuinkers

gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden

gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

175 gram

Bloemkool

Zelf toevoegen

el

Olijfolie

el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4038 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout1.2 g

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar, zie stap 2. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat met deksel staan.

Bloemkool meekoken
2

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool na 5 minuten mee met de aardappelen. Giet de pot met mais af en knip de tuinkers los.

Kip bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijreepjes en de mais 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stampen
4

Stamp de aardappelen en bloemkool tot een grove stamppot.

Op smaak brengen
5

Voeg de roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om de stamppot nog smeuïger te maken. Voeg vervolgens het grootste deel van de tuinkers, kruidenkaasblokjes en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de kippendijreepjes en mais over de stamppot en garneer met de overige tuinkers.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders