HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLentestamppot Met Kip, Mais En Frisse Tuinkers
topBanner
Lentestamppot met kip, mais en frisse tuinkers

Lentestamppot met kip, mais en frisse tuinkers

Lees meer

Deze snelle stamppot met een twist bevat niet alleen met aardappelen en bloemkool, maar ook zoete maiskorrels. Het gerecht is extra rijk door de kaasblokjes die er deels doorheen gaan en de smaakvolle kippendijreepjes en tuinkers die je erbij serveert.

Labels:OriginalFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Mais

el

Tuinkers

el

Kippendijreepjes met tuinkruiden

scheutje

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Bloemkool

Zelf toevoegen

tl

Olijfolie

naar smaak

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

350 gram

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

Mosterd

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4038 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout1.2 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar, zie stap 2. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat met deksel staan.

2

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool na 5 minuten mee met de aardappelen. Giet de pot met mais af en knip de tuinkers los.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijreepjes en de mais 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Stamp de aardappelen en bloemkool tot een grove stamppot.

5

Voeg de roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om de stamppot nog smeuïger te maken. Voeg vervolgens het grootste deel van de tuinkers, kruidenkaasblokjes en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de kippendijreepjes en mais over de stamppot en garneer met de overige tuinkers.