Skip to main content
Umami risotto van orzo met paddenstoelen
Umami risotto van orzo met paddenstoelen

Umami risotto van orzo met paddenstoelen

met kruidenkaasblokjes, courgette en basilicum

Het woord "umami" betekent "hartig" in het Japans. Het is een van de vijf smaakcategorieën, naast zoet, zuur, zout en bitter.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Courgette

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Hello Umami

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2530 kJ
Energie (kcal)605 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten66.1 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels13 g
Eiwitten25.1 g
Zout1.6 g
Potassium269.2 mg
Calcium43 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Orzo koken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een pan op middellaag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut verder. Schenk de bouillon over de orzo en dek de pan af. 
  • Kook de orzo 10 - 12 minuten en roer regelmatig door. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Basilicum snijden
3
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen en courgette 5 - 6 minuten. 
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Serveren
4
  • Voeg de groenten, de Hello Umami en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de pan met orzo.
  • Meng goed en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de orzo op borden. Garneer met het basilicum en de overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders