Kabeljauw met aardappel-bloemkoolgratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met aardappel-bloemkoolgratin

Kabeljauw met aardappel-bloemkoolgratin

met knoflook-peterselieolie en pompoenpitten

Met dit recept tover je 257 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen :
Vis
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Bloemkool

125 gram

Aardappelen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

6.25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2974 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten43.5 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten35.8 g
waarvan suikers0.9 g
Vezels10.8 g
Eiwitten41.2 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Koekenpan
Kleine kom
Diep bord
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Weeg de aardappelen af. Was de aardappelen en snijd vervolgens in schijfjes van 1/2 - 1 cm. Dep droog met keukenpapier. 
  • Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak 5 minuten in de oven.
  • Verdeel de bloemkool over de bakplaat, besprenkel met een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bloemkool en aardappelen nog 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Pompoenpitten roosteren
2
  • Verhit een koekpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. 
  • Meng in een kleine kom de knoflook, peterselie en een flinke scheut extra vierge olijfolie.
Kabeljauw bakken
3
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met olijfolie.
  • Meng de panko en Siciliaanse kruidenmix in een diep bord en voeg zout en peper naar smaak toe. Dompel beide kanten van de kabeljauw in de panko.
  • Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 3 minuten per kant en draai voorzichtig om.
  • Schep de aardappel en bloemkool om als ze nog 5 minuten in de oven moeten bakken. Strooi de geraspte oude kaas eroverheen en nog 5 minuten terug in de oven.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen en bloemkool over de borden. 
  • Garneer met de knoflook-peterselieolie en de pompoenpitten.
  • Serveer de kabeljauw ernaast.