Skip to main content
Romige orzo uit de oven met broccoli
Romige orzo uit de oven met broccoli

Romige orzo uit de oven met broccoli

met panko-parmezaantopping, citroen en spinazie

4.2
(254)

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

150 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

20 gram

[Plantaardige] roomboter

20 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3827 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten47.2 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten86.6 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels14.4 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.3 g
Potassium466.8 mg
Calcium128 mg
Iron2.2 mg

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Garde
Hapjespan
Ovenschaal
Kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
Broccoli roosteren
2
  • Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de broccoli 10 - 12 minuten in de oven.
  • Bereid ondertussen de bouillon. Laat de oven aan voor het bakken van de orzo. 

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Saus bereiden
3
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Roer de bloem erdoor en bak nog 2 minuten.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon.
  • Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken tot het de consistentie van room heeft.
Saus afwerken
4
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan.
  • Laat al roerend slinken.
  • Voeg als laatste de kookroom, kruidenkaasblokjes, peper en zout toe.
  • Haal van het vuur en voeg de orzo, broccoli en 1/2 el citroensap per persoon toe. Meng goed door. Verdeel alles over een ovenschaal.
Orzo in de oven
5
  • Dek de orzo af met aluminiumfolie en bak 13 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng in een kom de Parmigiano Reggiano met de panko, peper en zout.
  • Verdeel het panko-kaasmengsel over de orzo en bak, zonder folie, nog 5 - 7 minuten.
Serveren
6
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Garneer met de citroenrasp naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders