Kwarktaart met mango en limoen

Kwarktaart met mango en limoen

met dadel-walnoten bodem

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Mango

1 tablespoon

Honey

1 piece

Lime

Nutrition Values

Energy (kJ)686 kJ
Calories164 kcal
Fat1.4 g
Saturated Fat0 g
Carbohydrate34.4 g
Sugar31.8 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein1.6 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1
  • Week de dadels en rozijnen in een kleine kom met water 5 -10 minuten.
  • Bekleed een ronde bakvorm met een doorsnede van 25cm met bakpapier.
  • Voeg de dadels, rozijnen, walnoten toe aan een blender en pureer tot een glad mengsel.
  • Voeg de dadel-rozijnen bodem toe aan de bakvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Snijd de helft van de limoen in dunne plakje en pers de andere helft uit boven een kommetje. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp.
2
  • Snijd de mango door het midden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Voeg de mangoblokjes samen met de honing en limoensap in een blender en pureer tot een glad mengsel.
  • Meng in een kom de mangopuree samen met de kwark en yoghurt in een kom (zie Tip).

Tip: Proef en voeg eventueel meer honing toe naar smaak.

3
  • Voeg ondertussen de agar agar en een scheutje water toe aan een grote pan.
  • Laat 1 minuut verwarmen en voeg vervolgens de kwark toe. Blijf ondertussen goed roeren totdat het kookpunt is bereikt.
  • Haal van het vuur en verdeel het mengsel over de bakvorm.
  • Laat de kwarktaart minstens 1 een uur opstijven in de koelkast.
4
  • Haal de kwarktaart uit de koelkast.
  • Garneer met de limoenrasp en de plakjes limoen.