topBanner
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

75 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2628 kJ
Energie (kcal)628 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen.. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

3

Laat de mais uitlekken.Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.

4

Snijd de kipfilet in reepjes en voeg toe aan de saladekom. Meng er de cherrytomaten, komkommer, sjalot en mais doorheen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjessalade over de borden.