Skip to main content
Maaltijdsalade met Mediterrane kipfilet en krieltjes
Maaltijdsalade met Mediterrane kipfilet en krieltjes

Maaltijdsalade met Mediterrane kipfilet en krieltjes

met cherrytomaten, komkommer en mais

4.4
(1,1K)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

1 unit

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

40 g

Maïs in blik

½ unit

Sjalot

65 g

Cherrytomaten in blik

½ unit

Komkommer

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2657 kJ
Calories635 kcal
Fat34 g
Saturated Fat4.9 g
Carbohydrate52 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

.
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

.
2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat ze afkoelen. (zie TIP)Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2-3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4-5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

.
3

Laat de maïs uitlekken.Snipper de sjalot heel fijn.Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes.Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn.

.
4

Snijd de kipfilet in reepjes.Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot, maïs en reepjes kipfilet toe aan de kom met de dressing. Meng en breng op smaak met peper en zout.Verdeel de krieltjessalade over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes