HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Rode Paprika, Champignons En Oreganopesto
topBanner
Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Met zelfgemaakte pesto van grana padano, pijnboompitten en oregano

Lees meer

Voor de pesto gebruik je verse oregano, ook wel wilde marjolein genoemd. Dit kruid heeft een pittige smaak en is een belangrijke smaakmaker in de Italiaanse keuken. Ben je een liefhebber van oregano? Bak dan de blaadjes van een ½ takje per persoon mee met de groenten.

Allergenen :Glutenbevattende granenTarweEiMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode paprika

250 gram

Champignons

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

3 takje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2636 kJ
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote pan
Mes
Staafmixer of blender
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in dunne repen en de champignons in plakken.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en bak de rode paprika en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 - 6 minuten.

5

Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pureer de oregano met de grana padano, extra vierge olijfolie, peper, de overige knoflook en 1½ el water persoon met een staafmixer of blender tot een dikke pesto.

6

Voeg de orzo bij de groenten en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel de orzo over de borden. Voeg de oreganopesto toe en garneer met de pijnboompitten.

Tip! Wil je sneller klaar zijn? Laat dan het pureren van de dressing achterwege. Schep de oregano en overige knoflook door de orzo en garneer het gerecht met de grana padano en extra vierge olijfolie.