Traybake met teriyaki-kippenvleugels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met teriyaki-kippenvleugels

Traybake met teriyaki-kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en gomasio

Nieuw ingrediënt in je box! Het is onze duurzame missie om de hele kip te gebruiken, dus ook deze vleugels. Een mals stukje kip om lekker te kluiven.

Labels:
Familie
Snelle bereiding
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sulfiet
Sesamzaad
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Kippenvleugels

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Wortel

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

175 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3981 kJ
Energie (kcal)951 kcal
Vetten37.9 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten84.6 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels7.6 g
Eiwitten64 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de kippenvleugels met de teriyakisaus, peper en zout. 
  • Verdeel de kippenvleugels over een bakplaat met bakpapier, maar laat ruimte voor de groenten over (zie Tip). 
  • Bak de kippenvleugels 25 - 30 minuten in de oven.

Tip: Maak je dit recept voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat voor de groenten. 

Groenten voorbereiden
2
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de paprika in smalle repen.
  • Snijd van 1 bosui het groene gedeelte in ringen en bewaar apart.
  • Snijd de overige bosui in stukken van 3 cm.
  • Meng in een kom de groenten met de Koreaanse kruidenmix, de zonnebloemolie, peper en zout.

Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Groenten bakken
3
  • Voeg de rijst, 175 ml kokend water per persoon en een snuf zout toe aan een ovenschaal en meng goed (zie Tip). Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
  • Haal, wanneer de kippenvleugels nog 20 minuten moeten bakken, de bakplaat uit de oven en verdeel de groenten hierover. 
  • Plaats de ovenschaal met rijst onder in de oven en de bakplaat met groenten erboven. 
  • Bak nog 20 minuten in de oven, of tot alles gaar is.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle  rijst, maar gebruik slechts 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Serveren
4
  • Meng de bulgogisaus door de rijst en verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de kip en groenten over de rijst. 
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gomasio.