Koreaans gekruide traybake met kippenvleugels
met groenten, witte rijst en gomasio
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sulfiet
•Sesamzaad
•Vis
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
3 stuk(s)
Kippenvleugels
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
20 gram
Bulgogisaus
(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
1 stuk(s)
Wortel
½ bosje(s)
Bosui
½ stuk(s)
Paprika
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
75 gram
Witte langgraanrijst
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
175 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Ovenschaal
•Aluminiumfolie
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de kippenvleugels met de teriyakisaus, peper en zout.
- Verdeel de kippenvleugels over een bakplaat met bakpapier, maar laat hierop ruimte voor de groenten over (zie Tip).
- Zet de bakplaat met de kippenvleugels in de oven en bak 25 - 30 minuten.
Tip: Maak je dit recept voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 1 extra bakplaat voor de groenten.
2
- Meng de groenten in een kom met per persoon 1/2 el zonnebloemolie, de koreaanse kruiden mix, peper en zout.
- Snijd de wortel in dunne halve maantjes en de paprika in smalle repen.
- Snijd van 2 bosuien het groene gedeelte in ringen en bewaar apart.
- Snijd de rest van de bosui in stukken van 3 cm.
3
- Voeg de rijst en 175 ml kokend water per persoon en een snuf zout toe aan en ovenschaal en meng goed (zie Tip). Dek de ovenschaal goed af met aluminiumfolie.
- Haal, wanneer de kippenvleugels nog 20 minuten moeten bakken, de bakplaat met bakpapier uit de oven en verdeel de groenten hierover.
- Plaats de ovenschaal met rijst onderaan en de bakplaat met groenten erboven in de oven.
- Bak nog 20 minuten in de oven, of tot alles gaar is.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik slechts 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
4
- Meng de bulgogisaus door de rijst en verdeel de rijst over de borden.
- Verdeel de kip en groenten over de rijst.
- Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gomasio.