Skip to main content
Kleurenstamppot met pastinaak en pecannoten
Kleurenstamppot met pastinaak en pecannoten

Kleurenstamppot met pastinaak en pecannoten

4.2
(246)

Deze heerlijke stamppot maak je met courgette, bataat, aard-appelen, rucola en pecannoten. De kruidenkaasblokjes zorgen voor een romige tint. Daarnaast zorgt de rozemarijn voor een heerlijke aromatische smaak. Dit gerecht is een ware kleuren-explosie.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Pastinaak

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Courgette

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

40 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2720 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten76 g
Vezels13 g
Eiwitten18 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Snijd de pastinaak en bataat in gelijke plakken
1

Schil of was de aardappelen (irene) en bataat grondig en snijd in kwarten. Snijd de pastinaak in gelijke plakken.

2

Zorg dat de aardappelen, bataat en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook met een snufje zout en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Scheur de rucola klein en hak de pecannoten grof.

4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette en rozemarijn 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stamp de aardappelen, pastinaak en bataat tot een grove puree
6

Stamp de aardappelen, pastinaak en bataat met een aardappelstamper tot een grove puree. Roer de courgette, kruidenkaasblokjes, de mosterd en het grootste deel van de rucola door de stamppot. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pecannoten
7

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de pecannoten en overige rucola.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders