Kipworstjes met wortelpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kipworstjes met wortelpuree

met broccoli en zelfgemaakte jus

.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

100 gram

Broccoli

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

¾ el

Mosterd

60 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2421 kJ
Energie (kcal)579 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten52.2 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels18 g
Eiwitten27.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

1

Was of schil de aardappelen en wortel en snijd beide in grove stukken. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de ui toe en dek de pan af. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.

3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

4

Voeg per persoon: 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el roomboter en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan met de worst. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.

5

Stamp de aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/4 el mosterd per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappel-wortelpuree over de borden. Leg de broccoli ernaast en bestrooi met de gomasio-tuinkruiden. Serveer de worstjes ernaast en verdeel de jus over de worstjes en puree.