Kipworstjes met wortelpuree
Kipworstjes met wortelpuree

Kipworstjes met wortelpuree

met broccoli en zelfgemaakte jus

Je brengt de broccoli op smaak met gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
•Family
Allergens:
Soy
•Wheat
•Sesame
•Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

2 piece

Chicken sausage

100 g

Broccoli

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

¼ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1

[Plant-based] milk

¾ tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2431 kJ
Calories581 kcal
Fat26.7 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate53.3 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber15.9 g
Protein27.8 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Fryingpan with lid
•Potato Masher

Cooking Steps

Koken
1

Was of schil de aardappelen en wortel en snijd beide in grove stukken. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.

Kipworstjes bakken
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de halve-uienringen toe en dek de pan af. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.

Broccoli koken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Jus maken
4

Voeg per persoon: 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el roomboter en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan met de worst. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/4 el mosterd per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappel-wortelpuree over de borden. Leg de broccoli ernaast en bestrooi met de gomasio-tuinkruiden. Serveer de worstjes ernaast en verdeel de jus over de worstjes en puree.