
Kipfilethaasjes met krieltjes
met groene pesto, courgette en paprika
Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.
Allergenen :
Cashewnoten
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
100 gram
Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
⅓ stuk(s)
Courgette
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan met deksel
•Hapjespan
Instructies

1
- Halveer eventuele grote krieltjes of snijd in vieren.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.

2
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de courgette in halve maantjes.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

3
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de paprikareepjes, courgette en de kipfilethaasjes toe en bak in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
- Meng als de krieltjes gaar zijn de pesto erdoor.

4
- Verdeel de krieltjes over de borden.
- Leg de gebakken groenten en de kipfilethaasjes ernaast.
- Serveer met de mayonaise.