.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Avocado
5 gram
Verse koriander
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Kip met fajitakruiden
3 stuk(s)
Witte tortilla
15 gram
Geraspte cheddar
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Snijd de paprika's in dunne reepjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Bak de paprika's, afgedekt en met een flinke snuf zout, 6 minuten in de hapjespan.
Tip: Het duurt even voordat olie echt goed warm is in de pan. Verwarm de olie dus alvast, terwijl je de 2e helft van de paprika snijdt.
Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten. Dit helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.
Voeg de kip met fajita kruiden toe aan de gebakken paprika en bak nog 3 - 4 minuten mee.
Tip: Gebruik een spatel om de voorgegaarde kip los te maken.
Verdeel de kip en paprika over de kleine tortilla's. Leg de avocado erop.Garneer met cheddar en koriander. Serveer de limoenpartjes erbij zodat deze naar smaak uitgeknepen kunnen worden.
Tip: In dit recept worden de tortilla's niet verwarmd. Je kunt ze natuurlijk even opwarmen in de oven of magnetron.