Kalfsburger met mosterdroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger met mosterdroomsaus

Kalfsburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zorgen ijzer en foliumzuur voor een energieker gevoel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Aardappelen

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

2 el

Water voor saus

1

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3305 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten47.9 g
waarvan verzadigd25.8 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers5 g
Vezels13.6 g
Eiwitten29.1 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng in 2 pannen ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Verkruimel het bouillonblokje in een van de pannen. Voeg ook de de aardappelen toe en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Burger bakken
2
  • Kook in de andere pan de sperziebonen en wortel in 8 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de burger, de helft van de ui en de helft van de knoflook toe en bak de burger 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Saus maken
3
  • Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de overige ui en knoflook toe aan de wortel en sperziebonen. Bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur van de koekenpan van de burger en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe.
  • Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de puree en de burger over de borden.
  • Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.