Kalfsburger met kalfsjus met rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger met kalfsjus met rode ui

Kalfsburger met kalfsjus met rode ui

met zoete aardappel-wortelpuree, rucola en veldsla

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalfsburger

2 stuk(s)

Wortel

150 gram

Zoete aardappel

40 gram

Rucola en veldsla

30 gram

Kalfsjus

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)514 kcal
Energie (kJ)2150 kJ
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten44.1 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels9.7 g
Eiwitten26 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Rasp
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel en rode ui in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kalfsburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Jus maken
3

Bak in dezelfde pan de rode ui in 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 75 ml water en 30 g kalfsjus toe. Meng goed door en laat de jus 5 minuten zacht pruttelen zodat hij indikt (zie Tip). Roer af en toe door.

Tip: Vind je de saus nog wat te dun? Zet het vuur dan de laatste 2 minuten hoog.

Salade maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.

Puree maken
5

Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Leg de kalfsburger op de puree en giet de jus eroverheen. Serveer de salade ernaast.