Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
20 gram
Honing-mosterddressing
(Bevat: Mosterd)
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Rode ui
⅓ head
IJsbergsla
1 stuk(s)
Pluimfeestburger van de Vegetarische Slager®
(Bevat: Soja, Tarwe, Selderij, Haver Kan bevatten: Mosterd, Sesamzaad, Gluten)
¾ el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Wittewijnazijn
¼ el
Suiker
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden (zie Tip). Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 20 - 25 minuten. Schep regelmatig om. Haal na 15 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele blaadjes van de sla apart voor op de burger. Snijd de overige sla fijn voor in de salade.
Verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met de zwarte balsamicoazijn en de suiker. Meng goed en bak nog 2 - 3 minuten.
Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de fijngesneden sla toe aan de saladekom en schep goed om.
Verhit een klein klontje roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de burger 3 - 4 minuten per kant, of tot de burger goudbruin is.
Snijd het briochebroodje open en leg de burger erop. Serveer alle toppings in aparte kommen op tafel: de bewaarde slablaadjes, gekaramelliseerde ui, de appel en de honing-mosterddressing. Laat iedereen zijn eigen burger en salade maken naar smaak. Serveer de aardappelen ernaast.