Skip to main content
Familie burger-avond: krokante veggie kipburger op brioche
Familie burger-avond: krokante veggie kipburger op brioche

Familie burger-avond: krokante veggie kipburger op brioche

zelf beleggen, samen genieten!

4.3
(148)

Iedereen aan tafel, inclusief de jongste chefs, kan de maaltijd precies aanpassen naar hun smaak! Dit recept heeft kies-en-mix-toppings, zodat je zelf kunt bepalen wat jij toevoegt.

Labels:
Veggie
Family
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Mosterd
Selderij
Haver

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ head

IJsbergsla

1 stuk(s)

Pluimfeestburger van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Gluten, Soja, Tarwe, Selderij, Haver Kan bevatten: Mosterd, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3750 kJ
Energie (kcal)896 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten105.4 g
waarvan suikers27.1 g
Vezels18.9 g
Eiwitten21.5 g
Zout2.3 g
Potassium272.6 mg
Calcium42.8 mg
Iron2.8 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Was de krieltjes en snijd doormidden.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 5 - 10 minuten verder.
Groenten snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes.
  • Bewaar enkele blaadjes van de sla apart voor op de burger. Snijd de overige sla fijn voor in de salade.
Ui bakken
3
  • Verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. 
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en voeg de suiker toe.
  • Meng goed en bak nog 2 - 3 minuten.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Salade maken
4
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de fijngesneden sla toe aan de saladekom en schep goed door de dressing heen.
Burger bakken
5
  • Verhit een klein klontje roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de burger 3 minuten per kant, of tot de burger goudbruin is.
Serveren
6
  • Snijd het briochebroodje open en leg de burger erop.
  • Serveer alle toppings in aparte kommen op tafel: de bewaarde slablaadjes, gekaramelliseerde ui, de appel en de honing-mosterddressing.
  • Laat iedereen de eigen burger en salade maken naar smaak.
  • Serveer de krieltjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders