Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door champignons. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker!
Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Champignons
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)2 stuk(s)
Heekfilet met huid
(BevatVis)200 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevattenSelderij)2 mespuntje(s)
Nootmuskaat
2 el
Olijfolie
2 tl
Mosterd
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))scheutje
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.
Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de champignons toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met een derde van de mosterd–sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en leg naast de champignons. Besmeer de heekfilet met de rest van de mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen driekwart van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree erbovenop. Leg de heekfilet en champignons erbij. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.