HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeekfilet Uit De Oven Met Mosterd Sojasaus
topBanner
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde champignons

Lees meer

Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door champignons. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker!

Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVisMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 mespuntje(s)

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

scheutje

Melk

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2500 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Keukenpapier
Bakpapier
Koekenpan
Rasp
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.

3

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de champignons toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met een derde van de mosterd–sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en leg naast de champignons. Besmeer de heekfilet met de rest van de mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen driekwart van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree erbovenop. Leg de heekfilet en champignons erbij. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.