Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde champignons

Door beperkingen in de leveringen zijn de cherrytomaten in dit recept vervangen door champignons. Geen zorgen, het smaakt nog net zo lekker! Heekfilet leent zich goed voor bakken - het liefst op de huid, zodat het lekker krokant wordt. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Heekfilet

100 gram

Spinazie

2.5 gram

Verse krulpeterselie

1.5 snufje

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)598 kcal
Energie (kJ)2500 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.7 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Bakpapier
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Rasp
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Mosterdsaus maken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de sjalot. Breng op smaak met peper.

Koken en bakken
3

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de champignons toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met een derde van de mosterd–sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en leg naast de champignons. Besmeer de heekfilet met de rest van de mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.

Spinazie bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen driekwart van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

Tip: We weten dat spinazie veel ijzer bevat, maar wist je dat spinazie ook rijk is aan calcium? 200 gram spinazie levert je net zoveel calcium op als 1 glas melk.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree erbovenop. Leg de heekfilet en champignons erbij. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.