
Heekfilet met spinazie-basilicumpuree
met gebakken cherrytomaten
Vandaag bereid je een nieuwe variant op de aardappelpuree die je gewend bent. Je voegt namelijk spinazie en basilicum toe en dat is verassend lekker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
250 gram
Aardappelen
5 gram
Vers basilicum
1 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat Vis)
125 gram
Rode cherrytomaten
50 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1
[Plantaardige] melk
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ tl
Mosterd
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
- Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel, voeg 1/2 bouillonblokje per persoon toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
- Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee.
- Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

- Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip). Snipper de ui. Halveer de cherrytomaten.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout en houd apart tot verder gebruik.
- Pureer de knoflook, het basilicum, 1/2 el olijfolie per persoon en een scheutje melk in een hoge kom met een staafmixer.
Tip: Je gebruikt de knoflook rauw. Houd je hier niet van? Bak de knoflook dan mee met de cherrytomaten.

- Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
- Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree.
- Voeg het basilicummengsel en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

- Schep de puree op een bord.
- Serveer de vis en cherrytomaten ernaast.