Skip to main content
Heekfilet met spinazie-basilicumpuree

Heekfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten

4.0
(1K)

Vandaag bereid je een nieuwe variant op de aardappelpuree die je gewend bent. Je voegt namelijk spinazie en basilicum toe en dat is verassend lekker!

Tags:
Family
Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

5 g

Fresh basil

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains: Vis)

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Spinach

½ piece

Red onion

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

5 milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories595 kcal
Energy (kJ)2487 kJ
Fat29.2 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate52.2 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein29.3 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
High-Sided Bowl
Tall-Sided Pan
Stick Blender
Potato Masher
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de spinazie in de laatste 2 minuten mee.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip). Snipper de ui. Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout en houd apart tot verder gebruik.
  • Pureer de knoflook, het basilicum, 1/2 el olijfolie persoon en een scheutje melk in een hoge kom met een staafmixer.

Tip: Je gebruikt de knoflook rauw. Houd je hier niet van? Bak de knoflook dan mee met de cherrytomaten.

Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de tomaten op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree.
  • Voeg 1/2 el roomboter per persoon en het basilicummengsel toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Schep de puree op een bord.
  • Serveer de vis en cherrytomaten ernaast.

This week's must-try HelloFresh recipes