BestellenCadeaubon
Heekfilet met spinazie-basilicumpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heekfilet met spinazie-basilicumpuree

Heekfilet met spinazie-basilicumpuree

met gebakken cherrytomaten

NIERSTICHTINGS KEUZE

Vandaag bereid je een nieuwe variant op de aardappelpuree die je gewend bent. Je voegt namelijk spinazie en basilicum toe en dat is verassend lekker!

Labels:
Familie
Zoutbewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)610 kcal
Energie (kJ)2550 kJ
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten54.4 g
waarvan suikers7 g
Vezels12.4 g
Eiwitten29.7 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Koekenpan
Staafmixer
Aardappelstamper
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. 
  • Kook de spinazie in de laatste 2 minuten mee.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn (zie Tip). Snipper de ui. Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en eventueel zout en houd apart tot verder gebruik.
  • Pureer de knoflook, het basilicum, 1/2 el olijfolie per persoon en een scheutje melk in een hoge kom met een staafmixer.

Tip: Je gebruikt de knoflook rauw. Houd je hier niet van? Bak de knoflook dan mee met de cherrytomaten.

Vis bakken
3
  • Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en eventueel zout.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 - 2 minuten op de andere zijde.
  • Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree.
  • Voeg het basilicummengsel en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout (zie Tip).

Tip: Dit gerecht bevat al smaakmakers, dus proef goed voordat je zout toevoegt.

Serveren
4
  • Schep de puree op een bord.
  • Serveer de vis en cherrytomaten ernaast.