Heek met Mediterrane paprikastoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Heek met Mediterrane paprikastoof

Heek met Mediterrane paprikastoof

met leccino olijven en gebakken aardappelen

Vandaag maak je zelf een stoof waarin je zoetzure paprika combineert met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

10 gram

Leccino olijven

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)532 kcal
Energie (kJ)2227 kJ
Vetten23.9 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten48.9 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels12.4 g
Eiwitten27.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snijd de paprika in zeer smalle repen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika en aardappelen meer dan 3 keer de ADH vitamine C bevat?

 

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Paprika bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en rode ui toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, voeg 1 el zwarte balsamico azijn toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur. 

Vis bakken
4

Dep de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg de gebakken heekfilet erbij. Besprenkel de heekfilet met zwarte balsamicoazijn naar smaak.