HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeek Met Mediterrane Paprikastoof
topBanner
Heek met mediterrane paprikastoof

Heek met mediterrane paprikastoof

met leccino olijven en gebakken aardappelen

Lees meer

In dit gerecht combineer je zoetzure paprika met de zilte smaken van heekfilet en leccino olijven - een verrassende combinatie van de mediterrane en Aziatische keuken. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustExtra groenteInspiratie
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

2 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Heekfilet

(BevatVis)

30 gram

Leccino olijven

8 ml

Olijfolie met rozemarijn

2 stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)611 kcal
Energie (kJ)2556 kJ
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10.33 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en rode puntpaprika. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen en snijd de paprika en reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika, puntpaprika, rode ui, peper en zout toe en dek de pan af. Bak de groenten 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan, schenk 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon in de pan en verkruimel per persoon 1/4 bouillonblokje erboven. Voeg de suiker toe en bak nog 5 minuten op middelmatig vuur.

4

Dep de huid van de heekfilet droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de heek nog 1 - 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de leccino olijven door de paprikastoof. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de paprikastoof en de gebakken aardappelen over de borden. Leg er de gebakken heekfilet bij, met de huid naar boven. Besprenkel de heekfilet met de olijfolie met rozemarijn.