topBanner
Groentelasagne met verse lasagnebladen

Groentelasagne met verse lasagnebladen

met Italiaanse groentemix en zelfgemaakte bechamelsaus

Lees meer

Zelf bechamelsaus maken voor een traditionele lasagne vol groenten? In dit recept leer je hoe gemakkelijk dat is, zonder zakjes of potjes.

Labels:Veggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

400 g

Italiaanse groentemix

1 zakje

Italiaanse kruiden

2 pak

Passata

250 ml

Biologische halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Suiker

20 g

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Bloem

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3280 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Steelpan
Garde
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse groentemix en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Voeg de passata toe en per persoon: 1/4 el suiker en 2 el water. Laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meet de benodigde hoeveelheid bloem en boter nauwkeurig af. Smelt de boter in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg ⅓ van de melk toe en roer door tot de melk volledig is opgenomen. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Voeg de melk geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen. Verkruimel tot slot het bouillonblokje boven de pan en voeg naar smaak peper toe.

4

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Bedek het lasagneblad met een dun laagje bechamelsaus. Schenk hier weer een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met de tomatensaus.

5

Strooi de geraspte Italiaanse kaas over de lasagne. Bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje heeft.

6

Laat de lasagne voor het serveren 5 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.