Groentelasagne met verse lasagnebladen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groentelasagne met verse lasagnebladen

Groentelasagne met verse lasagnebladen

met Italiaanse groentemix en zelfgemaakte bechamelsaus

Zelf bechamelsaus maken voor een traditionele lasagne vol groenten? In dit recept leer je hoe gemakkelijk dat is, zonder zakjes of potjes.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Italiaanse groentemix

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Passata

125 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Verse lasagnebladen

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Suiker

10 gram

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

10 gram

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)784 kcal
Energie (kJ)3280 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers30 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse groentemix en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Voeg de passata toe en per persoon: 1/4 el suiker en 2 el water. Laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Bechamelsaus maken
3

Meet de benodigde hoeveelheid bloem en boter nauwkeurig af. Smelt de boter in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg ⅓ van de melk toe en roer door tot de melk volledig is opgenomen. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Voeg de melk geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen. Verkruimel tot slot het bouillonblokje boven de pan en voeg naar smaak peper toe.

Tip: Tip 1: De verhouding van boter en bloem is belangrijk voor een geslaagde bechamelsaus. Gebruik daarom een weegschaal om de juiste hoeveelheid af te meten. Tip 2: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk vervolgens door een zeef.

Lasagne maken
4

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Bedek het lasagneblad met een dun laagje bechamelsaus. Schenk hier weer een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met de tomatensaus.

Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.

Lasagne bakken
5

Strooi de geraspte Italiaanse kaas over de lasagne. Bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje heeft.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 5 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.