Skip to main content
Granolarepen

Granolarepen

12 stuks | met cranberry's, gemengde noten en sesamzaad

3.9
(32)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Gluten
Haver
Pinda's
Pistachenoten
Pecannoten
Sesamzaad
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Havermout

(Bevat: Gluten, Haver Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Pinda's, Noten)

3 tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

3 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6299 kJ
Energie (kcal)1506 kcal
Vetten89.7 g
waarvan verzadigd13.7 g
Koolhydraten121.5 g
waarvan suikers52.7 g
Vezels16.7 g
Eiwitten46.2 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom
Handmixer
Bakpapier
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Hak de pinda's, pistachenoten en gedroogde cranberry's grof en voeg toe aan een grote kom. Voeg de pecanstukjes toe.
2
  • Voeg de havermout, het sesamzaad en de gemalen kaneel toe aan de kom en meng.
  • Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop in een vetvrije kom het eiwit met een handmixer tot een stevig geheel. Voeg de tahin, pindakaas en honing toe en meng goed.
  • Voeg het eiwitmengsel toe aan de kom met de havermout en meng voorzichtig door.
3
  • Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier.
  • Schep het granolamengsel in de ovenschaal en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel (zie Tip).
  • Besprenkel met extra honing naar smaak. Strooi er eventueel een snufje zout overheen.
  • Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Hierdoor blijft het mengsel aan elkaar plakken, zodat de granolarepen later niet verkruimelen of uit elkaar vallen.

4
  • Laat het gebakken granolamengsel afkoelen. Haal voorzichtig uit de ovenschaal en snijd met een scherp mes in dikke plakken.
  • Serveer de granolarepen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders