.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Gesneden ui
100 ml
Kookroom
1 stuk(s)
Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade
90 gram
Snelkookfusilli
5 gram
Verse munt
½ stuk(s)
Tomaat
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Rasp de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Snijd de citroen in 4 parten.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan en fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten.Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de room toe aan de ui. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.
Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de pasta.Verhit in een koekenpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur.Bak de gemarineerde schelvis 2 - 3 minuten op de ene kant. Keer de vis om en bak nog 2 minuten op de andere kant.Blus de schelvis af met het sap van een partje citroen per persoon.
Kook de snelkook fusilli 2 - 3 minuten.Giet af en laat uitstomen.Meng intussen de geraspte courgette door de roomsaus.Snijd de muntblaadjes fijn.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.Verdeel de tomaat over de pasta. Leg de vis erbovenop en garneer met de munt.
Tip: Heb je nog bakvet van de vis over? Giet deze dan over de vis voor extra smaak.