HelloFresh
topBanner
Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

met courgette en verse munt

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & EasyEten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Seafood/Fruit de MerVisGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Courgette

½ stuks

Citroen

50 g

Gesneden ui

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 g

Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade

(BevatSeafood/Fruit de Mer, Vis)

180 g

Snelkook fusilli

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3740 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels5 g
Eiwitten38 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Rasp de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Snijd de citroen in 4 parten.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan en fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten.Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de room toe aan de ui. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.

2

Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de pasta.Verhit in een koekenpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur.Bak de gemarineerde schelvis 2 - 3 minuten op de ene kant. Keer de vis om en bak nog 2 minuten op de andere kant.Blus de schelvis af met het sap van een partje citroen per persoon.

3

Kook de snelkook fusilli 2 - 3 minuten.Giet af en laat uitstomen.Meng intussen de geraspte courgette door de roomsaus.Snijd de muntblaadjes fijn.

4

Snijd de tomaat in kleine blokjes.Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.Verdeel de tomaat over de pasta. Leg de vis erbovenop en garneer met de munt.