Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

met courgette en verse munt

.

Labels:
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Gesneden ui

100 ml

Kookroom

1 stuk(s)

Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade

90 gram

Snelkookfusilli

5 gram

Verse munt

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)894 kcal
Energie (kJ)3740 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19 g
Vezels1.8 g
Eiwitten38 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Roomsaus maken
1

Rasp de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Snijd de citroen in 4 parten.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan en fruit de gesneden ui 1 - 2 minuten.Voeg 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de room toe aan de ui. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
2

Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de pasta.Verhit in een koekenpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur.Bak de gemarineerde schelvis 2 - 3 minuten op de ene kant. Keer de vis om en bak nog 2 minuten op de andere kant.Blus de schelvis af met het sap van een partje citroen per persoon.

Fusilli koken
3

Kook de snelkook fusilli 2 - 3 minuten.Giet af en laat uitstomen.Meng intussen de geraspte courgette door de roomsaus.Snijd de muntblaadjes fijn.

Serveren
4

Snijd de tomaat in kleine blokjes.Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.Verdeel de tomaat over de pasta. Leg de vis erbovenop en garneer met de munt.

Tip: Heb je nog bakvet van de vis over? Giet deze dan over de vis voor extra smaak.