Geitenkaassalade met volkoren knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaassalade met volkoren knoflookbrood

Geitenkaassalade met volkoren knoflookbrood

met rode biet en aardbei-balsamicodressing

Geitenkaas is al eeuwenlang populair. De oude Grieken noemden het 'het geschenk van de goden'. Het is veelzijdig, van mild tot pittig, en past perfect in zowel hartige als zoete gerechten.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Gekookte rode bieten

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

15 ml

Aardbeiensaus

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3750 kJ
Energie (kcal)896 kcal
Vetten60.2 g
waarvan verzadigd23.3 g
Koolhydraten56.7 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels13.4 g
Eiwitten24.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Weeg 125 g rode biet per persoon af en snijd in blokjes (zie Tip). Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes 1 - 2, of tot goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat snijden.

Knoflookbrood maken
2
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie.
  • Snijd het broodje open, besprenkel met de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Appel bakken
3
  • Meng in een grote saladekom de aardbeiensaus met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en appel 3 - 4 minuten (zie Tip).

Tip: Houd de pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelblokjes niet aanbakken.

Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade.
  • Verdeel de salade over de borden.
  • Garneer met de rode biet, gebakken appel en ui. 
  • Verkruimel de verse geitenkaas erover en garneer met de geroosterde walnootstukjes. Serveer met het knoflookbroodje.