Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen

De combinatie van zachte geitenkaas en krokant gebakken spek maakt deze luxe salade een restaurantwaardig gerecht.

Allergenen :
Rogge
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Gedroogde vijgenstukjes

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4375 kJ
Energie (kcal)1046 kcal
Vetten72.9 g
waarvan verzadigd29.8 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels7.8 g
Eiwitten28.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon, de knoflook, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

Ui karamelliseren
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

Bakken
3

Meng in een kleine kom de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 10 - 12 minuten krokant in de oven. Voeg de geitenkaas in de laatste 5 minuten toe aan de bakplaat en bak mee met het ontbijtspek.

Croutons maken
4

Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de broodblokjes krokant. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de croutons te snel bruin worden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Haal de cherrytomaten uit de ovenschaal en leg ze in een saladekom. Meng de tomaatjes met de salademix en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg 1 geitenkaasschijf per persoon in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.