
Gehaktballetjes in sticky saus met noedels
met sperziebonen en taugé
Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
50 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
4 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden
(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
½ bosje(s)
Bosui
25 gram
Taugé
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
150 gram
Sperziebonen
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels.
- Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
- Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

- Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pan met deksel.
- Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af en spoel kort met water.
Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
- Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
- Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de gomasio toe.

- Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden.
- Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
- Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.