Gehaktballetjes in sticky saus met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

met sperziebonen en taugé

Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Allergenen :
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Bosui

25 gram

Taugé

5 gram

Sesamzaad

150 gram

Sperziebonen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)743 kcal
Energie (kJ)3107 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers25 g
Vezels8.8 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn.

Noedels en sperziebonen koken
2

Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pan met deksel. Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af, en spoel kort met water.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de geroosterde sesamzaadjes toe.

Serveren
4

Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen. Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.