Garnalen in knoflookmarinade met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in knoflookmarinade met parelcouscous

Garnalen in knoflookmarinade met parelcouscous

met zachte geitenkaas, leccino-olijven en noten-kruidentopping

De in knoflook gemarineerde garnalen en zoute leccino-olijven vormen een goede combinatie. Het resultaat is een feestelijk gerecht vol smaak!

Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Venkel

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse dragon en kervel

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Leccino-olijven

4 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3491 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten46.4 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten61.6 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels11.7 g
Eiwitten36.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en spoel kort af onder warm water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kom garnalen met de olijfolie en de knoflook. Laat marineren tot gebruik.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten (zie Tip).
  • Voeg de courgette toe en bak nog 10 - 12 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Topping maken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Ris de blaadjes van de dragontakjes en snijd grof. Snijd de kervel fijn.  Meng in een kleine kom de walnootstukjes met de helft van de verse kruiden.
  • Verkruimel de geitenkaas en snijd de leccino-olijven in plakjes.
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de marinade 3 minuten, of tot de garnalen roze kleuren.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de parelcouscous met de leccino-olijven, courgette, venkel en de overige verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de garnalen ernaast. Besprenkel de garnalen met de olijfolie met citroen.
  • Garneer met de noten-kruidentopping en het eventuele venkelloof.