Garnalen in knoflookmarinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in knoflookmarinade

Garnalen in knoflookmarinade

met parelcouscous, zachte geitenkaas, leccino olijven en noten-kruidentopping

De in knoflook gemarineerde garnalen en zoute leccino olijven vormen een goede combinatie. Het resultaat is een feestelijk gerecht vol smaak!

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 ml

Olijfolie met citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Venkel

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Leccino-olijven

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3468 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten62.4 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels6.4 g
Eiwitten36.7 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Couscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en spoel kort af onder warm water.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de olijfolie met de knoflook en leg de garnalen hierin. Laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 3.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes van 1/2 cm dik.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten (zie Tip).
  • Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Garnalen bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd het basilicum en de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de verse kruiden.
  • Verkruimel de geitenkaas en snijd de olijven in plakjes.
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 minuten, of tot ze mooi roze zijn.
Serveren
4
  • Meng de parelcouscous, de olijven en de overige verse kruiden met de courgette en de venkel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de garnalen ernaast.
  • Besprenkel de garnalen met de olijfolie met citroen. Garneer met de walnotentopping en het eventuele venkelloof.