Fusion salade Niçoise met tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion salade Niçoise met tonijn

Fusion salade Niçoise met tonijn

met aardappeltjes, sriracha-mayo en sesamzaad

Nieuw ingrediënt in je box! De tonijnblokjes hebben een vlezige smaak, zitten boordevol eiwitten en bevatten omega 3-vetzuren.

Labels:
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Vis
Mosterd
Soja
Eieren
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Tonijnblokjes

(Bevat Vis)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

75 gram

Sperziebonen

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

½ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten51.9 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels12.6 g
Eiwitten36.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil of was de aardappelen grondig en snijd in stukken. Leg de aardappelen in een pan met ruim water en een snufje zout.
  • Breng aan de kook en kook de aardappelen 5 - 7 minuten. 
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd doormidden.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de aardappelen en kook 6 - 8 minuten, giet af en laat uitstomen.
Marineren
2
  • Meng in een kom de helft van de olijfolie met de honing en de helft van de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan de tonijn toe en meng goed door. Bewaar apart om te marineren.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de sla fijn.
  • Meng in een saladekom de rodewijnazijn met de suiker. Voeg de ui toe en meng goed door.
Tonijn bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tonijn 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de roomboter en de overige Koreaanse kruiden toe aan de aardappelen en bonen.
  • Bak de aardappelen en bonen 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla toe aan de ui en schep goed om. Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over diepe borden.
  • Leg de aardappelen, sperziebonen en tonijn ernaast.
  • Besprenkel met de srirachi-mayo.
  • Garneer met het zwarte sesamzaad.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.