Fusion pokébowl met garnalen en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Fusion pokébowl met garnalen en avocado

met whiskeysaus, sojabonen & sinaasappel

Wist je dat sesamzaad afkomstig is uit kleine zaadpeulen? Zodra de zaadjes rijp zijn, springen de peulen met een scherpe tik open.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Schaaldieren
Mosterd
Eieren
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

30 gram

Whiskeysaus

(Bevat Mosterd, Eieren)

75 gram

Sushirijst

½ stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

½ zakje(s)

BBQ-rub

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Honing

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

175 ml

Water

¼ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3404 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten81.2 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels6.6 g
Eiwitten30 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Breng 175 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  • Voeg de sushirijst toe en zet het vuur laag. Laat 12 - 14 minuten, afgedekt, zachtjes koken.
  • Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren.
2
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de overige sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de garnalen en BBQ-rub toe en bak 2 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1 el sinaasappelsap, 1/2 el honing en 1/4 tl bloem. Roer goed en laat nog 1 minuut inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker door de suhirijst. 
  • Meng in een kleine kom de whiskeysaus met de aangegeven hoeveelheid water. 

 

4
  • Verdeel de sushirijst over diepe borden of kommen. 
  • Leg de avocado, sojabonen, sinaasappelblokjes, komkommerlinten en garnalen op de rijst. Besprenkel de garnalen met de overige saus uit de pan.
  • Garneer met de whiskeysaus, het sesamzaad en verse kruiden.