Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Farfalle
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Kastanjechampignons
gram
Champignons
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
20 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
2.5 gram
Verse krulpeterselie
15 gram
Geraspte pecorino DOP
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 - 7 minuten. Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.
Tip: Wist je dat kastanjechampignons een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten genoeg van deze vitamine binnen te krijgen.
Scheur de gemengde sla grof. Hak de krulpeterselie grof. Meng de farfalle met de champignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gemengde sla over de borden. Schep de pasta erop. Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.