
Volkoren eenpansspaghetti met tomatensaus
met zelfgemaakte kruidenroomkaas
Je maakt deze pasta af met zelfgemaakte kruidenroomkaas. Deze bereid je met roomkaas, verse peterselie en basilicum.
Labels:
Caloriebewust
ā¢Veggie
ā¢Klimaatbewust
ā¢Extra groente
ā¢Eenpansgerecht
ā¢Speciaal ingrediĆ«nt
Allergenen :
Tarwe
ā¢Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Tomaat
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Passata
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
ā¢Soeppan of grote pan met deksel
ā¢Rasp
ā¢Kleine kom
Instructies

1
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de tomaat in blokjes.

2
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel.
- Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
- Breek de spaghetti doormidden en voeg toe aan de pan.
- Voeg de gesneden tomaat, passata, Siciliaanse kruiden en per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje toe en kook, afgedekt, 5 minuten. Kook daarna nog 5 - 7 minuten zonder deksel. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur of voeg extra water toe, als de saus te snel inkookt.Ā Breng op smaak met peper en zout.

3
- Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn.
- Meng in een kleine kom de helft van de bladpeterselie, de helft van het basilicum en de roomkaas.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de Parmigiano Reggiano met een grove rasp.Ā

4
- Schep de spaghetti in diepe borden.
- Garneer met de kruidenroomkaas, de Parmigiano Reggiano, de overige bladpeterselie en het overige basilicum.