Volkoren eenpansspaghetti met tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren eenpansspaghetti met tomatensaus

Volkoren eenpansspaghetti met tomatensaus

met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies waarin deze kaas geproduceerd wordt: Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2418 kJ
Energie (kcal)578 kcal
Vetten18.3 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels10.8 g
Eiwitten23.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Pasta koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel.
  • Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Breek de spaghetti doormidden en voeg toe aan de pan.
  • Voeg de gesneden tomaat, passata, Siciliaanse kruiden en per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje toe en kook, afgedekt, 5 minuten. Kook daarna nog 5 - 7 minuten zonder deksel. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur of voeg extra water toe, als de saus te snel inkookt. Breng op smaak met peper en zout.
Kruidenroomkaas maken
3
  • Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de helft van de bladpeterselie, de helft van het basilicum en de roomkaas.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een grove rasp. 
Serveren
4
  • Schep de spaghetti in diepe borden.
  • Garneer met de kruidenroomkaas, de Parmigiano Reggiano, de overige bladpeterselie en het overige basilicum.