BestellenCadeaubon
Crunchy taco's met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en zure room

Haal de Mexicaanse zomer bij jou in huis met deze knapperige taco's. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen en het staat binnen een handomdraai op tafel.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Rode kidneybonen

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

40 gram

Gesneden rode ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3046 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten56.7 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels13.2 g
Eiwitten32.5 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de puntpaprika in reepjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt samen met de paprika in 3 minuten los.
  • Voeg de helft van de mais toe en bak nog 1 minuut mee. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.

Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.

Bonen bakken
2
  • Giet de bonen af in een vergiet.
  • Bak de bonen, Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar
    smaak) en de helft van de rode ui
    in de koekenpan van het gehakt (zie Tip).
  • Bak het geheel 4 - 5 minuten, of tot de bonen beginnen open te barsten.
  • Bak ondertussen de tacoschelpen 5 minuten in de voorverwarmde oven op een bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik een aardappelstamper om de bonen te stampen tot een smeuïg geheel.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan de gehele rode ui mee met de bonen.

Salsa maken
3
  • Snijd de limoen in parten.
  • Meng in een saladekom de tomaten en de overige rode ui en mais. Pers er 1 limoenpartje per persoon boven en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bonenpuree over de tacoschelpen.
  • Leg het gehakt-paprika mengsel op de bonen.
  • Garneer met de salsa, zure room en de overige limoenpartjes.