Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie

Nieuw ingrediënt in je box! Dit gerecht verrijk je met de diepe smaak en subtiele zoetheid van zwarteknoflookmarinade. Ideaal voor grillen en marineren.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Selderij
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat Selderij)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Rodewijnazijn

25 ml

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Bruine basterdsuiker

75 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2634 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten62.7 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels17.1 g
Eiwitten17.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan, voeg een snuf zout toe en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en zet opzij.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van maximaal 1/2 cm dik.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knolselderij, afgedekt, 4 - 5 minuten.
  • Haal het deksel eraf en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de knolselderij gaar is.
  • Verhit een klontje roomboter in een wok of hapjespan op hoog vuur. Bak de ui en de champignons 4 - 6 minuten.
  • Roer de suiker, bouillon en sojasaus erdoor. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel 3 minuten zachtjes inkoken.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de zwarteknoflookmarinade met de Griekse kruidenmix, de rodewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Schenk de saus bij de knolselderij en laat 1 minuut pruttelen.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klontje roomboter, de mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de peterselie grof.
  • Verdeel de aardappelpuree over de borden. Serveer met de champignonsaus en de knolselderij.
  • Verkruimel de feta erover.
  • Garneer met de walnoten en de peterselie.